Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с АБС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем с АБС

Здравеите колеги.Искам да попитам ниакои знаели каде се намира релето на АБС на 1.8 че немога даго намериа.АБС ми прави страни работи.Като запалиа всичко е добре но по ниакое време след това светва,като и а запалиа на ново пак всичко е нарет.МЕСИ НА ВСИЧКИ

Дали е от релето или някой датчик е взел-дал...
    Направи му една диагностика и ще разбереш болежката...
    sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

Първоначално публикувано от spasko1980 Покажи съобщение
      Здравеите колеги.Искам да попитам ниакои знаели каде се намира релето на АБС на 1.8 че немога даго намериа.АБС ми прави страни работи.Като запалиа всичко е добре но по ниакое време след това светва,като и а запалиа на ново пак всичко е нарет.МЕСИ НА ВСИЧКИ

Колега да си минал по-агресивно през някоя локва?
      Да си сменял нещо по окачването или да си я мил преди това??

Миналата година имах подобен случай и траеше 20 дена дори.
      След минаване през локва с по-висока скорост отдолу силно изпръска вода и явно ми зацапа датчик. Същите симптоми като твоите....
      После само се оправи.

Но трябва да се анализира и да се прегледа да не оставаш без АБС. Аз просто знаех, че е зацапан.
      Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Така и аз да си кажа мойте наблюдения когато се сложат различни гуми по височина също дава грешка ... аз на моята бях сложил отзад 60 високи, а попринцип стандартните ми са на 50 и 4те, имаше шум отзад като от лагер смених ги и 2та отзад 240лв. и пак продължи да се чува имах едни 16ки 205 ама на 60 високи и реших да ги сложа спря шума ама АБС-а даваше грешка и не работи и също през неравност гумите отзад опираха.
        И така колега да не си с различни гуми
        ex. Alfa Romeo GTV 2.0 TS 110kW 98' LUSSO The SiLver BuLLeT

Comment

Първоначално публикувано от Jorkkoo Покажи съобщение
          Така и аз да си кажа мойте наблюдения когато се сложат различни гуми по височина също дава грешка ... аз на моята бях сложил отзад 60 високи, а попринцип стандартните ми са на 50 и 4те, имаше шум отзад като от лагер смених ги и 2та отзад 240лв. и пак продължи да се чува имах едни 16ки 205 ама на 60 високи и реших да ги сложа спря шума ама АБС-а даваше грешка и не работи и също през неравност гумите отзад опираха.
          И така колега да не си с различни гуми
          Колега, нали знаеш че 205/60 е съвсем различно от 195/60 и всяко друго на 60 като височина? Това 60 не е константна височина, ами е спрямо ширината на гумата.
          Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
          Mazda 6 2.3 2005
          sigpic

Comment

ами да просто пропуснах да уточня, че стандартните ми са 205/50/16 и 4те, аз сложих отзад 205/60/16 и така даде грешката. Сега съм със зимни и 4те 205/55/16 по меко вози и стана малко по висока, което е голям + за през зимата за ГТВ-тата доволен съм
            ex. Alfa Romeo GTV 2.0 TS 110kW 98' LUSSO The SiLver BuLLeT

Comment

Здрасти.Ходих отново на диагностика и пак сащото ми казаха че е от ниакакав клапан на гумата а в сашност имали такав клапан там. защото сащиа дачик сам го смениал вече, преди три седмици и незнам какво да правиа сега.

Comment

Кви клапани на гумите???Тия луди ли са???
                Колата ти е с 4-тири канален ABS на BOSCH и единствените клапани в него се намират вътре в корпуса му,от който излизат магистралите към всяко колело.Близо до гумите са само гривните на датчиците,съответно отзад-на главините,а отпред-на външните карета,и самите датчици разбира се.
                Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Мерси колега за пълноценния отговор. Много изчерпателен отговор. Водих си колата на един майстор да оправи този проблем. Колата стоя 2 дни на един майстор и пак нищо не направи и самият майстор каза че самят Абс трябва да се отвори отвътре. Дали мога аз да си го направя или да я откарам на специализиран майстор. Аз съм от Благоевград и не познавам такива майстори тук. На компютъра показва че проблема е в предната дясна клапа. И май нищо не са направили! Дайте ми съвет къде да я откарам или дали мога сам да я оправя. Като изтрият грешката Абс не ми свети три дни и след това почва пак да свети. Дали проблема не е в спирачната течност или няма въздух в спирачките Благодаря предварително

Comment

Аз лично нямам имформация за някой,който се занимава с това.Колкото до това,дали можеш да го ремонтираш сам,освен на инструменти,технически знания и умения е въпрос и на резервни части.Такива се съмнявам,че ще намериш.По-добре си потърси работещ втора ръка,не е уникален за модела.
                    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Working...
                    X